Тортури учасників Євромайдану: Сім'я Кернеса не збирається наполягати на закритті справи

Сім'я та адвокати Кернеса заперечують проти закриття справи у зв'язку з його смертю, тому що це не є реабілітуючою підставою для висновків

Сім'я та адвокати Геннадія Кернеса, якого поховали в Харкові 23 грудня, хочуть реабілітувати справу про незаконне позбавлення волі, тортур і погроз вбивством двом активістам харківського євромайдану в січні 2014 року. Про це "Укрінформу" повідомив адвокат мера Харкова Олександр Гунченко.

"У мережі поширюються чутки про нібито закриття 24 грудня о Київському райсуді Полтави слухань у справі проти Кернеса щодо подій в січні 2014 року в Харкові у зв'язку зі смертю обвинуваченого. Це помилкова інформація. Сім'я та адвокати Кернеса заперечують проти закриття справи у зв'язку зі смертю Кернеса, тому що це не є реабілітуючою підставою для висновків ", - зазначив Гунченко.

Також він зазначив, що сім'я і сторона захисту Кернеса наполягатимуть в суді про його реабілітації: "Повинно бути повне виправдання і реабілітація, як, наприклад, у справах про репресованих".

Нагадаємо, Геннадія Кернеса і двох його охоронців звинувачують у викраденні та побитті двох учасників харківського євромайдану в січні 2014 року. У серпні 2018 року суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження. У постанові зазначалося - представники обвинувачення не з'являлися на слухання сім засідань поспіль. Суд розцінив це як бездіяльність. Пізніше слухання відновили.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися