У ще одному райцентрі Харківської області подорожчала вода

Тарифи стали вище на третину

В Ізюмі Харківської області ціни зросли на воду і водовідведення. Про це повідомляє видання "Обрії Ізюмщини".

Відзначимо, що 22 грудня виконавчий комітет Ізюмської міської ради прийняв рішення про затвердження нових тарифів на послуги водопостачання та водовідведення.

Плата за воду для населення стала вище з 18,76 грн до 26,90 грн за 1 куб.м.

Плата за водовідведення піднялася з 17,94 грн до 22,97 грн за 1 куб.м.

Нагадаємо, по Харкову Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, переглянула тарифи на теплопостачання і затвердила нові. "Умови - підготовлений законопроєкт, який вносить зміни в закон про житлово-комунальне господарство, і, за інформацією прем'єр-міністра, зміни будуть прийняті до кінця жовтня", - розповів генеральний директор КП "Харківські теплові мережі" Сергій Андрєєв. Він підкреслив, що новий тариф на 4% знизився. Так, тариф на 1 Гкал в минулому сезоні становив 1539,5 грн, в новому він становитиме 1472,5 грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Лозовій, що на Харківщині, збираються підняти тарифи на централізоване водопостачання. Відомо, що після підвищення тарифи становитимуть: на централізоване водопостачання - 36 грн за куб.м з ПДВ (зростання на 29%); на централізоване водопостачання - 27,90 грн за 1 куб.м; на водовідведення - 26,20 грн за 1 куб.м. Ці тарифи з'явилися ще 4 лютого 2020 г. Вони відшкодовують витрати на централізоване водопостачання тільки на 77,5% і на водовідведення - на 77,3%.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися