"Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам виплачена", - Харківський метрополітен

Борг був більше 45 мільйонів гривень

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" повністю віддало весь борг із зарплати своїм співробітникам. Про це йдеться на сайті Управління Держпраці.

У відомстві уточнили, що борг в 45,905 млн грн утворився через весняний локдаун, коли метро не працювало два з половиною місяці.

Фахівці Управління Держпраці проводили аудит КП "Харківський метрополітен" ще в жовтні. Тоді борг по зарплатах був за березень, квітень і червень 2020 року.

"Станом на 21.12.2020 року на комунальному підприємстві "Харківський метрополітен" заборгованість із виплати заробітної плати працівникам виплачена в повному обсязі", - написали в Управлінні Держпраці.

Нагадаємо, в Харкові середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника до кінця року   стала менше в порівнянні з початку 2020. За перший квартал 2020 заробіток склав 9755 грн (на 14,2% більше, ніж за перший квартал 2019 року), за другий квартал 2020 року - 9344 грн (на 1,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року).

Відзначимо, що середньомісячна номінальна зарплата розраховується тільки для штатних працівників великих і середніх підприємств, не рахуючи заробітки працівників малого бізнесу.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові заборгованість по виплатах заробітної плати перевалила за позначку в 500 мільйонів гривень. Станом на 1 жовтня борг із зарплати в Харкові становить 514,3 мільйона гривень. Це 89,4% від загального показника по області. Заборгованість економічно активних підприємств становить 228 млн грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися