У Міноборони підтвердили, що харківські корпуси для БТР-4Е мають дефекти

Міністерство оборони призупинило постачання бронетранспортерів БТР-4Е для Збройних сил України

Сьогодні, 24 січня, в Міністерстві оборони України підтвердили, що корпуси для БТРів, які виготовлені на Харківщині, дійсно мають дефекти. Про це Міністерство проінформувало на своєму  офіційному веб-сайті, повідомляють "Коментарі. Харків".

У повідомленні говориться, що ще на початку січня при перевірці фахівці військового представництва Міноборони виявили на корпусах бронетранспортерів БТР-4Е, які виробили на Лозівському ковальсько-механічному заводі, пошкодження так званої зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів корпусів.

Сьогодні, 24 січня, робоча група з фахівців Міністерства та "Укроборонпрому" перевірила наявність пошкоджень зміцнюючої наплавки на зварних з’єднаннях бортів бронетранспортерів БТР-4Е в місцях постійної дислокації. За попередніми даними, вони знайшли  пошкодження наплавки на кількох бронетранспортерах.

Наразі члени робочої групи з представниками підприємств, які мають відношення до виготовлення БТРів, намагаються з’ясувати обставини і причини виникнення цих дефектів та вирішують, що робити далі, щоб не було браку у подальшому виробництві.

Наразі у Міністерстві оборони тимчасово призупинили постачання бронетранспортерів БТР-4Е для Збройних сил України.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що "Укроборонпром" перевіряє інформацію щодо бракованих корпусів для БТР, які поставили у КБ Морозова у Харкові. Скандал розгорівся у четвер, 23 січня, після того, як в інтернеті розповсюдилася інформація, що харківське КБ отримало браковані корпуси для виготовлення БТР-4 нової партії.

В "Укроборонпромі" дали директору конструкторського бюро імені Морозова та власнику Лозівського заводу добу для з’ясування достовірності інформації щодо якості зварювання корпусів БТР-4Е. А Міністерству оборони запропонували повторно перевірити ці корпуси.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися