Увічнення пам'яті Кернеса харківські депутати розглядали на сесії першим

Покійному міському голові точно дадуть звання почесного жителя Харкова

На останній сесії Харківської міськради першим питанням повісті дня було вшанування та увічнення пам'яті Геннадія Кернеса. Депутати вирішили дати Харківському голові звання почесного жителя міста, пише Newsroom.

Питання "Про вшанування та увічнення пам'яті Харківського міського голови Геннадія Адольфовича Кернеса" депутати обговорили на самому початку засідання. Як саме міська влада планує увічнити пам'ять мера, секретар міськради Ігор Терехов, так і не сказав.

"На сьогодні положення про почесного громадянина говорить про те, що ми не маємо права привласнювати це звання (його привласнюють лише живим - Ред.). Ми сьогодні опрацюємо юридичні моменти, після чого обговоримо - в тому числі в депутатських комісіях і у виконкомі - і приймемо рішення в сесійній залі. Це рішення сьогодні дає нам можливість почати цю роботу", - зазначив Терехов.

"За" проголосували 64 людини.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу  пішов з життя міський голова Харкова   Геннадій Кернес. Його будуть ховати 23 грудня. О 7:00 буде відспівування мера в Благовіщенському соборі. Триватиме церемонія 40 хвилин. Далі труну доставлять в Оперний театр, де з 9:00 до 13:00 всі охочі зможуть попрощатися з Геннадієм Кернесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківському міському голові Геннадію Кернесу, збираються дати звання почесного громадянина. На честь Кернеса назвуть один із проспектів і поставлять пам'ятник. На думку Терехова, Кернес зробив такий внесок у розвиток в міста, якого не робив жоден мер, тому гідний увічнення. Це питання винесено на порядок денний для депутатів міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися