Аудитори Харківської області розповіли про фінансові порушення за 2020 рік

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнули 147 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної - 7 осіб, з займаних посад звільнили тільки 1 посадову особу

Аудитори Харківської області за 11 місяців виявили фінансових порушень на загальну суму майже 958 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Північно-Східного офісу Держаудитслужби.

Співробітники відомства забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 244 млн грн.

За підсумками проведених державних фінансових аудитів за цей період об'єктами контролю ввели 75 рекомендацій. Загальна сума досягнутого економічного ефекту за результатами впроваджених рекомендацій складає суму понад 246 млн грн.

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнули 147 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної - 7 осіб, з займаних посад звільнили тільки 1 посадову особу.

За допущені порушення бюджетного законодавства аудитори до об'єктів контролю застосували 43 фінансових санкції.

З метою повного відшкодування виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури та об'єктами контролю ініційовано пред'явлення 23 цивільних позовів.

На розгляд правоохоронним органам передали матеріали 29 ревізій, за результатами розгляду матеріалів заходів державного контролю правоохоронними органами почали 7 досудових розслідувань, вручили 6 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального злочину і матеріали 17 ревізій і 1 аудиторського дослідження долучені до відкритих кримінальних проваджень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові з 8 ранку 28 грудня в будівлі мерії працювали співробітники СБУ. Співробітники спецслужби приходили до міськради з заходами з перевірки інформації, пов'язаної з державною таємницею. Агентство повідомляє, що за даними його співрозмовника, сім співробітників Управління СБУ в Харківській області "проводили заходи". В СБУ зазначають, що після останніх місцевих виборів деякі особи за фактом отримали повноваження Геннадія Кернеса, але при цьому не брали участь в передвиборчих перегонах. На думку Служби безпеки України на сьогодні ці люди отримали монополію в прийнятті будь-яких рішень в Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися