У Харкові встановили вуличні камери для фіксації швидкості машин

Встановлено камери ще записують номер, колір і тип транспортного засобу

У Харкові з'явилися перші дві камери, які повинні сприяти безпечному руху. Про це повідомляє пресслужба Харківської міськради.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов розповів, що завдяки їм можна зняти номерний знак і дізнатися, хто порушив ПДР. За його словами, цей проєкт в Харкові розробляли не один рік і збираються забезпечити все місто відеоспостереженням, щоб на дорогах було безпечно.

Отже, перші камери з'явилися на Велозаводському мосту і проспекті Науки. За словами директора КП "Міськелектротранссервіс" Владислава Власенко, камери монтують разом з Міністерством внутрішніх справ. Дві нові камери почнуть працювати в штатному режимі протягом двох тижнів, а до середини наступного року в Харкові поставлять ще близько дев'яти приладів. Камери ставлять на вулицях, де відзначається найбільша кількість ДТП з перевищенням швидкості та важкими наслідками. Всі місця для установки погодили з Національною поліцією.

Пристрої фіксують номер, колір, тип транспортного засобу і швидкість руху. Фото і відео порушень з камер відсилаються прямо на сайт Міністерства внутрішніх справ для подальшої процедури встановлення особи та стягнення штрафів.

"Відстань до камер - від 100 до 30 м. Ці камери будуть давати інформацію про порушення швидкісного режиму, але як тільки законодавчо буде дозволено штрафувати за інші види порушень, ці камери зможуть фіксувати і їх - перетин суцільної лінії, проїзд на червоне світло, порушення рядності т. д.", - розповів Владислав Власенко.

За його словами, всього в рамках проєкту також поставлять понад 1 тис. камер, які посприяють розвитку інфраструктури міста.

"Камери, які підраховують транспортний потік, поділяють транспорт по типу, тому місто може прогнозувати будівництво доріг і ситуацію з рухом під час перекриттів", - додав директор підприємства.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові водій автомобіля "ВАЗ-2106" збив двох харків'янок віком 61 рік і 56 років, які переходили дорогу по пішохідному переходу. Попередньо відомо, що водій побачив пішоходів і почав гальмувати, але через ожеледицю автомобіль не зупинився.

Крім того, в Харкові, 12 грудня, зафіксували два ДТП з маршрутними автобусами. Першу подію зафіксували близько 18:20. Патрульні отримали повідомлення про ДТП на Московському проспекті, 299. В районі станції метро "Індустріальна" маршрутний автобус в'їхав у стовп. Другий випадок стався на проспекті Гагаріна, 181 - в районі Одеської. Учасниками ДТП стали автомобіль Daewoo Lanos, автобус "БАЗ", автобус "ЗАЗ" I-VAN і автомобіль Audi.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися