У Харкові запускають проєкт по зменшенню заторів на дорогах

Світлофори працюють не окремо, а в системі, коли інформація передається від одного пристрою до іншого

У Харкові на пр. Московському і пр. Гагаріна запускають в наступному році "Зелену хвилю". Про це заявив директор КП "Міськелектротранссервіс" Владислав Васенко, завдяки спеціальній програмі світлофори працюють не окремо, а в системі, коли інформація передається від одного пристрою на інший.

Таким чином можна розрахувати середню швидкість транспортного потоку, яка буде з'являтися на світловому табло, і пропонувати водієві рухатися на різних ділянках дороги з певною швидкістю.

"В залежності від транспортного навантаження встановлюються режими, які дозволяють транспорту рухатися по проспекту безперервно. Водій, розуміючи, що їхати зі швидкістю 50 км на годину, знову потрапить на зелене світло, а на наступному перегоні йому буде рекомендовано їхати зі швидкістю 48 км на годину і т.д. Завдяки цьому проспект Гагаріна, умовно кажучи, можна буде проїжджати не по 15 хвилин, а за п'ять ", - розповів Владислав Васенко.

Директор підприємства додав, що міська влада хоче пустити по всім магістралях міста "зелену хвилю". Таким чином може вийти знизити і аварійність.

"Будь-яка пробка призводить до порушень. Водії намагаються проскочити, обігнати, а так люди будуть бачити, що потік рухається, і обганяти нікого не потрібно ", - додав директор підприємства.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові на перетині вулиць Матюшенко і Шевченко біля станції метро "Київська" побудують віадук. Таке рішення допоможе знизити напругу в міському транспортному трафіку. Проєкт в Харкові будується вперше.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися