Харківські урбан-парки і Саржин яр визнані одними з кращих проєктів в Україні

Харків вніс свою лепту в муніципальні проєкти з різних міст України

Український журнал "Хмарочос", що спеціалізується на урбаністики та архітектури, оприлюднив перелік з 15 кращих урбаністичних проектів десятиліття в Україні. До нього увійшли "муніципальні проєкти з різних міст України, які стали втіленням нового погляду на комфортне середовище і прикладом для наступних змін уже в 2020-х роках".

У списку знаходяться два харківських проєкту: урбан-парки і Саржин яр. Співавтор концепцій урбан-парків і співзасновник громадської організації "Центр вуличних культур" Єгор Матюхін зазначив, що включення в рейтинг стало логічним підсумком п'ятирічної роботи над новим сприйняттям вуличної культури в містах України.

Зараз в Харкові працюють три урбан-парки: на бул. Юр'єва, в Молодіжному парку і Холодногірському сквері. У 2021 році планується відкриття ще трьох урбан-парків: в парку Перемоги, на перетині вул. Героїв Праці та пр. Тракторобудівників, а також на території школи №11 (Немишлянська район).

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", проєкти трьох кафе на території зоопарку обійдуться Харкову в три мільйони гривень. Згідно тендерів, Харківський зоопарк замовив розробку документації на загальну суму 3,2 мільйона гривень. Проект закладу на 200 посадочних місць обійдеться міському бюджету в півтора мільйона гривень, ще двох кафе на 90 осіб кожна - в 810 і 967 тисяч гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися