У Харкові помер відомий вчений та фізик університету ім. Каразіна

Фізик Харківського університету пішов з життя в 91 рік

У Харкові, 5 січня, помер фізик Анатолій Сіренко. Йому був уже 91 рік. Про це повідомили в пресслужбі національного університету ім. В. Н. Каразіна.

Відзначається, що Сіренко все своє життя пов'язав з університетом. Понад 25 років він очолював кафедру фізики твердого тіла фізичного факультету, забезпечуючи успішний розвиток всіх наукових напрямків, започаткованих організатором кафедри, професором Борисом Пінес.

"Діяльність Анатолія Федотовича була плідною і багатогранною. Він був широко ерудованою особистістю, мав енциклопедичні знання, якими щедро ділився з колегами та своїми учнями. Анатолій Федотович був людиною доброю, чуйною, з високими моральними якостями. Спільнота Каразінського університету сумує з приводу непоправної втрати. Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким Анатолія Федотовича. Світла йому пам'ять! ", - попрощалися з ученим в університеті.

Відзначимо, Анатолій Сіренко закінчив фізико-математичний факультет Харківського держуніверситету в 1953 році та відтоді працював в університеті на посадах асистента, старшого викладача, доцента, професора. У 1959 р. він захистив кандидатську дисертацію "Спікання та повзучість металокерамічних тіл", в 1972 р. - докторську дисертацію "Спрямована самодифузія в металах і сплавах". Автор і співавтор понад 300 наукових праць. Підготував 18 кандидатів наук, науковий консультант докторської дисертації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися