Локдаун в Харкові: як працюватиме міський транспорт

На цей раз обмеження транспорту будуть не настільки суворими, як навесні 2020 року

З 8 січня харків'яни, як і всі українці, більше двох тижнів будуть жити за правилами жорсткого карантину. Правда, він буде менш суворим, ніж в березні-травні 2020 року, коли громадський транспорт працював тільки для окремих категорій населення, а метро взагалі закрили.

Під час нинішніх "карантинних зимових канікул" уряд пішов іншим шляхом. Згідно з рішенням Кабміну, транспорт в Україні з 8 по 24 січня зупиняти не будуть: всі міські, міжміські та міжобласні перевезення будь-яким видом транспорту здійснюватимуться в звичайному режимі. Однак в автобусах, трамваях, тролейбусах, електричках дозволено перевозити пасажирів не більше, ніж сидячих місць в салоні.

У той же час це обмеження не стосується роботи метро. Але обов'язково всі пасажири метро, а також маршрутних таксі, автобусів, тролейбусів повинні бути в захисній масці. Щоб уникнути можливих конфліктів між пасажирами і водіями в Харкові міська влада вирішила видавати безкоштовні маски в громадському транспорті. На їх придбання, як повідомив секретар міськради Ігор Терехов, місто виділило гроші.

Під час січневого локдауна не відміняється і курсування поїздів як далекого прямування, так і приміських. Про це повідомили в АТ "Укрзалізниця". У компанії закликали пасажирів дотримуватися маскового режиму і користуватися антисептиком, а також пообіцяли забезпечити всі протиепідемічні заходи безпеки під час подорожей.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", майже 20 тисяч осіб подали заяви на допомогу під час локдауна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися