У Харкові допитували свідків у справі щодо вибуху гранати в таксі

Чоловіку, який кинув гранату у машину таксі, загрожує довічне позбавлення волі

Сьогодні, 24 лютого, в Жовтневому районному суді Харкова відбулося чергове засідання у справі щодо вибуху гранати в машині таксі. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в перс-службі суду.

В ході засідання допитали одного із свідків надзвичайної події. У засіданні оголосили перерву до 3 березня та викликали інших світків, які мають надати суду свої покази.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Його обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та носінні вибухового пристрою без передбаченого дозволу, замаху на умисне вбивство способом, небезпечним для багатьох осіб та навмисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом вибуху (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п.п. 5,7 ч.2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України). Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що подія сталася наприкінці квітня 2019 року. За версією слідства, 45-річний таксист їхав на виклик. Біля одного з будинків на Старо-Григорівській його зупинив підозрюваний та кинув гранату у відкрите вікно машини. Граната вибухнула. Водій вижив. Його у важкому стані госпіталізували до лікарні. Чоловіку довелося ампутувати ноги.

Підозрюваний, пояснюючі свої дії, розповів, що просто пожартував, проте жарт виявився невдалим.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися