В облраді розповіли, що буде з зарплатами в Харківській області

Артур Товмасян розповів, яким чином покривалися заборгованості, які виникли через пандемію

Як повідомив голова Харківської облради Артур Товмасян, на сесії 24 грудня 2020 депутати прийняли соціальний бюджет області на 2021-й рік. У ньому були закладені захищені статті.

"Також проголосували за виплату компенсацій погорільцям з Дворічанського району (близько 2,5 мільйона гривень), і цю допомогу потерпілі отримали ще в 2020 році, - додав Артур Товмасян. - Крім того, було прийнято рішення про виділення 5000000 на виплату заборгованості закладам культури. В минулому році через пандемію коронавіруса багато концертів, виступів і так далі, було скасовано, через що з'явилася заборгованість перед співробітниками. На сесії ми проголосували, щоб виділити кошти на погашення заборгованості по зарплатах".

Також в обласному кошторисі на 2021-й рік враховані виплати чорнобильцям і підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2021 року.

"Тобто, жителі області будуть з зарплатами, всі питання по зарплатах були закриті ще в минулому році на тій сесії", - підсумував глава облради.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", в Харкові і області впав рівень зарплати. За відомостями облстату, середня заробітна плата одного штатного працівника в Харківській області в листопаді 2020 склала 10383 грн, що в 2,1 рази вище рівня мінімальної заробітної плати. У порівнянні з жовтнем 2020 розмір середньої заробітної плати став менше на 0,1%.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися