Харківських патрульних звинуватили в перевищенні службових повноважень: що вони наробили

Суд прийняв заходи у вигляді особистого зобов'язання для двох патрульних, які жорстоко обійшлися із затриманим

У Харкові двох співробітників Управління патрульної поліції підозрюють у перевищенні службових повноважень, йдеться в постанові Жовтневого районного суду Полтави, передає Depo.Харків.

Згідно з матеріалами справи, ввечері 13 квітня 2019 біля будинку №226 на вулиці Великій Панасовський чоловік, який прогулювався з собакою, зробив патрульним зауваження за приховане в кущах службове авто. Один з поліцейських схопив потерпілого за передпліччя, намагаючись завести руку за спину, після чого дістав балончик і розпорошив його в очі чоловікові.

Коли потерпілий відвернувся, патрульні заламали йому руки, били ногами під коліна, в результаті чого він впав. На чоловіка наділи наручники, які зняли вже в відділі поліції, куди його доставили для складання протоколу затримання.

Двох патрульних підозрюють в скоєнні порушення за ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 365 КК України - перевищення службових повноважень.

Видання Police Control Ukraine з посиланням на джерело в правоохоронних органах 12 січня повідомило, що сьогодні патрульним прокурор вручив обвинувальний акт. Восени їм повідомили про підозру, суд обрав патрульним запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Від посад вони відсторонені не були.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", на Харківщині офіцерові поліції подарували квартиру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися