Коронавірус в Харківській області: що відомо про нові випадки зараження

Максим Степанов розповів про нові випадки зараження коронавірусів

За час пандемії на Харківщині коронавірус діагностували у 73840 пацієнтів. Про це свідчать дані моніторингової системи РНБО. За інформацією медиків, за минулу добу в Харківській області COVID-19 зафіксували у 378 осіб. Всього по Україні інфекцію виявили у 1 138 764 громадян (7925 випадків за добу), з них 20376 - померли, 837063 - змогли побороти захворювання.

За інформацією міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, за добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві (794), Донецькій (588), Запорізькій (554), Львівській (482) та Миколаївської (460) областях. Харківська область знаходиться на 19 місці за рівнем поширення COVID-19.

Нагадаємо, раніше пацієнти Куп'янської лікарні повідомляли, що інфекційне відділення переповнене. Через це людей розміщували в коридорі. Місцевим жителям, у яких діагностували двосторонню пневмонію, не вистачало ліжок в палатах, тому ліжка розміщували вздовж лікарняного коридору. Пацієнтів обурили не тільки умови розміщення в лікарні. За словами однієї з них, медикам доводилося ставити крапельниці при світлі ліхтариків, а в туалет - "проситися" в чужі палати.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", Харківська область посіла третє місце за кількістю хворих COVID-19.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися