Харківська енергокомпанія була оштрафована на велику суму: що сталося

Під час перевірки за скаргою споживача Національна комісія з регулювання встановила, що інформація від підприємства не надається у встановлені законодавством терміни

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 13 січня оштрафувала ЗАТ "Харківенергозбут" за ряд порушень, повідомили Depo.Харків в прес-службі регулятора.

Так, під час перевірки за скаргою споживача комісія встановила, що інформація від підприємства не надається у встановлені законодавством терміни "безкоштовно, в чіткій і зрозумілій формі" та інші.

Також підприємство має забезпечити на своєму офіційному сайті можливість створення особистого кабінету споживача. НКРЕКУ оштрафувала "Харківенергозбут" на 1700000 грн і зобов'язала до 15 лютого усунути порушення.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", суд оштрафував харківського депутата за затримку з декларацією. Суд встановив, що обвинувачений, будучи депутатом, несвоєчасно подав щорічну декларацію. Чоловік зареєстрував документ 21 червня 2020 року, хоча зобов'язаний був це зробити до 1 червня 2020 року.

На суді чоловік провину визнав і заявив, що не зміг вчасно подати декларацію, оскільки пізно отримав особистий електронний цифровий підпис і не був ознайомлений з вимогами законодавства про запобігання корупції. Суд визнав чоловіка винним у порушенні ч. 1 ст. 172-6 КУпАП та оштрафував його на 850 грн. Також чиновник повинен заплатити 454 грн судового збору.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися