Як працює промисловість Харківщини: підсумки підбито

Харківські підприємства збули 7,1% від промпродукції, реалізованої в Україні

За 11 місяців 2020 року підприємствами області реалізовано промислової продукції на 156 млрд грн - 7,1% від промпродукції, реалізованої в Україні. Про це повідомляє прес-служба Харківської облради з посиланням на дані Головного управління статистики в Харківській області.

Найбільший приріст виробництва промислової продукції спостерігався у підприємств переробної промисловості - на 58,9%. У добувній промисловості і розробці кар'єрів збільшення склало 19,7%. Постачання електроенергії, газу та кондиціонованого повітря - 19,4%. Надання послуг з водопостачання; каналізації, поводження з відходами - 2%.

Раніше повідомлялося, що обсяг капітальних інвестицій в Харківській області скоротився на третину.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", на Харківщині промисловість продовжує падати. Згідно зі статистичними даними, промисловість серйозно відстає від показників 2019 року. За даними Держкомстату, за січень-березень поточного року в Харківській області індекс промислової продукції склав 103,6%. Так, в порівнянні з березнем 2019 року (93,5%) виробництво впало майже на 6%. Варто зазначити, що в області негативну тенденцію також відчуває і сільське господарство.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися