Локдаун в Харкові: як буде проходити свято Хрещення

Харків'яни готуються зустрічати свято Хрещення в умовах локдауна

8 і 19 січня, на Водохреща, харків'яни зможуть прийти до храмів на службу і освячення води. Серйозних змін у зв'язку з введенням локдауна не буде.

У храмах ПЦУ Київського патріархату пускатимуть прихожан, але з обмеженнями і в масках. Чи буде служба на вулиці, поки неясно. Інформацію про це єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан пообіцяв повідомити пізніше.

У храмах, які відносяться до УПЦ Московського патріархату, все буде проходити за традицією, без жорстких обмежень. Поліція буде контролювати кількість парафіян, які будуть одночасно знаходитися в храмі і на подвір'ї, наявність у них масок і дотримання соціальної дистанції. Про це KHARKIV Today повідомив секретар Харківської єпархії УПЦ Московського патріархату Михайло Кіт.

Освятити воду парафіяни зможуть 18 січня (з середини дня) і 19 січня (цілий день). У храмах Харкова може бути різниця в часі початку служби. Також освячувати воду в ці дні будуть на джерелах.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", в Харкові затримали злодія-гастролера. 31-річний чоловік був оголошений у розшук в березні. Зловмисника засуджено до трьох років позбавлення волі за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Слідчі викрили його в семи злочинах, які він зробив на території Харківської, Київської, Житомирської та Чернігівської областей. Злодій проникав в храми, звідки викрадав ікони та інші цінні речі. Награбоване зловмисник збував через інтернет.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися