Міжнародна олімпіада з точних наук: Харківські школярі взяли призові місця

Вісім харківських школярів взяли медалі на міжнародній олімпіаді

У Казахстані з 7 по 12 січня пройшла XVI Міжнародна олімпіада з математики, фізики та інформатики ім. Жаутікова на якій харківські школярі гідно себе проявили. Про це повідомили в пресслужбі Харківської міськради

Як відзначили в Департаменті освіти Харківської міської ради, в олімпіаді щорічно беруть участь команди учнів 10-11 класів спеціалізованих фізико-математичних шкіл з різних країн світу. Цього року її учасниками стали 1006 школярів з 21 країни, в тому числі з України. За результатами змагань переможцями стали 500 учасників, серед яких - вісім харківських школярів.

Так, учні Харківського фізико-математичного ліцею №27 завоювали три золоті медалі (Климентій Золотарьов, Ігор Пилаєв, Святослав Дениско), одну срібну (Артем Уразовський) і одну бронзову (Артем Пиковець) медалі з математики, а також дві бронзові нагороди з фізики (Дмитро Захаров та Артем Сараєв). Крім того, учень Харківського приватного ліцею "Професіонал" Валерій Гриненко став срібним призером з інформатики.

Нагадаємо, харківські молоді самбісти стали призерами на світовому чемпіонаті серед молоді віком від 18 до 20 років, який проходив в сербському місті Новий Сад.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися