Харківський юрист підробляв паспорта: поліція розповіла деталі

Співробітник приватної юридичної компанії намагався побудувати бізнес на підробці паспортів

Чоловік купував втрачені або вкрадені паспорти і переклеював в них фото, йдеться у вироку Київського районного суду Харкова, передає Depo.Харків.

Обвинувачений - експедитор в приватній юридичній компанії. За даними суду, з літа 2018 року по літо 2020 чоловік замовляв в Telegram каналах втрачені або вкрадені паспорти громадян України певної вікової категорії, отримував їх поштою, після чого переклеював в документах фото. Таким чином, на замовлення клієнтів чоловік підробив кілька паспортів.

Під час обшуку в кімнаті, в якій проживає обвинувачений, документи вилучили. На суді чоловік заявив, що спробував підробляти паспорта, щоб в майбутньому побудувати на цьому бізнес.

Суд визнав чоловіка винним в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", суд оштрафував харківського депутата за затримку з декларацією. На суді чоловік провину визнав і заявив, що не зміг вчасно подати декларацію, оскільки пізно отримав особистий електронний цифровий підпис і не був ознайомлений з вимогами законодавства про запобігання корупції.

Суд визнав чоловіка винним у порушенні ч. 1 ст. 172-6 КУпАП та оштрафував його на 850 грн. Також чиновник повинен заплатити 454 грн судового збору.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися