У Харкові екс-мера Слов'янська взяли під домашній арешт за сепаратизм (ДОКУМЕНТ)

Попри рішення Європейського суду з прав людини суд повторно обрав запобіжний захід у відношенні ексмера Слов'янська Нелі Штепи

Харківський суд обрав для колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи міру заходів у вигляді нічного домашнього арешту. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один з її адвокатів Олександр Тананакін.

"Не дивлячись на рішення Європейського суду з прав людини та через 3,5 року, суд повторно обрав стосовно ексмера м Слов'янська, а нині, депутата Слов'янського міської ради - Нелі Штепи, запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Думаю, що поки буде розглядатися ця справа, яке давно перестало бути кримінальним, ми встигнемо виграти ще один процес в ЄСПЛ, але вже на іншу суму і з іншими юридичними наслідками ", - написав адвокат.

Нагадаємо, Штепу звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей, а також в створення терористичної групи чи організації. Слухання справи почалося ще у 2014 році. За п'ять років справа кілька разів починали слухати з самого початку кілька районних судів Харкова. Влітку 2020 року Харківський суд відсторонив прокурора від процесу над Нелею Штепа.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися