В Харкові відбудеться світова прем'єра забутої симфонії

Диригент з Германії привіз до Харкова партитури творів, які ніколи не виконувалися

В Харкові можна буде послухати музичні твори відомих композиторів, які ще ніколи не грали. Про це  "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі МАСО "Слобожанський".

Диригент з Німеччини Даніїл Австріх знайшов видавництво, яке нещодавно надрукувало дві партитури, які ще ніколи не виконувалися. Це інтермецо з опери "Мадам Батерфляй" Пуччіні та симфонія Карла Стаміца.

Перу німецького композитора і скрипаля чеського походження Карла Стаміца, належать понад 50 симфоній, 38 концертних симфоній, понад 60 концертів для різних інструментів з оркестром, дуети, тріо та квартети для різного складу інструментів. Після смерті композитора в 1801 році залишилося багато боргів. Все його майно пустили з молотка. Велика частина його творчості зникла, рукописи були розкидані по всій Європі. Доля деяких творів композитора невідома і досі. 

"Що стосується прем'єри інтермецо з "Мадам Батерфляй", то звичайно ж ця популярна опера виконувалася, але як окремий самостійний твір симфонічне Інтермеццо з опери видається вперше", - розповів Даніїл Австріх.

Дати прем’єру диригент вирішив зіграти саме в Харкові разом із молодіжним симфонічним оркестром "Слобожанський". Концерт відбудеться 29 лютого о 19:00 у Будинку Алчевських (вулиця Жон Мироносиць, 13).

Також "Коментарі. Харків" писали, що в кінці березня в Харкові стартує масштабний музичний фестиваль Kharkiv Music Fest, на якому вперше виступить англійський піаніст, володар премій Grammy Пол Льюїс.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися