У Харкові можуть побудувати підземний тунель і пустити новий трамвай

Реалізація такого будівельного плану поліпшить пропускну спроможність ділянки від вулиці Героїв Праці до Білгородського шосе

На сайті Харківської міськради з'явилася петиція пропозицією поміняти рух транспорту в мікрорайоні Шишківка. Для цього потрібно прорити тунель і побудувати нову трамвайну лінію.

Автором петиції став Денис Трофименко. Він пропонує побудувати кілометровий підземний тунель замість нової дороги між вулицями Чкалова і Саперній, яке передбачає Генплан міста.

Автор пише, що такий план допоможе поліпшити пропускну спроможність ділянки від вулиці Героїв Праці до Білгородського шосе, а також після можна буде побудувати нову трамвайну лінію. А по ній вже можна буде доїхати з Салтівки в центр. Також таке нововведення знизить навантаження на автодороги. Єдиний мінус - це вирубка лісу і будівництво розв'язки на перехресті вулиць Лісопаркової, Чкалова і планованого тунелю.

Для розгляду в міськраді, петицію повинні підписати п'ять тисяч і користувачів.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харків посів 13 місце у світі, серед міст з найбільш завантаженими дорогами. Відповідний звіт за 2020 рік опублікував сервіс TomTom. Згідно з даними сервісу, затримка на дорогах Харкова у 2020 році склала 43%. Найбільші пробки були в листопаді-грудні, пікова завантаженість була 24 грудня, а найменші - у квітні. У Харкові в годину пік вранці та ввечері на пів години їзди додається ще близько 20 хвилин зайвого часу. Цікаво те, що у 2019 році в Харкові була така ж затримка на дорогах, проте місто займало лише 29 сходинку. Відзначається, що на першому місці за кількістю пробок виявилася Москва, на другому - Мумбаї (Індія), третє зайняла Богота (Колумбія). Київ посів сьоме місце рейтингу, а Одеса -11,




Колаш

10 лютого 2021, 00:06

В Европе, чтоб разгрузить поток авто, запускают общественный транспорт. У нас же всё через *опу, наоборот транспорт убирают, по Московскому проспекту на работу только на авто добраться можно, фиг по другому доберешься. Не ту страну назвали Гондурасом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися