Харківська міськрада: в школах спостерігається низька захворюваність

Школи міста в достатній кількості забезпечені всім необхідним для запобігання поширенню коронавірусу

Харківські школи діти відвідують на 94%, уроки проходять за розкладом Про це на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Харківської міськради заявила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

"На цей час у всіх школах міста коронавірусною інфекцією хворіють 24 учні, 20 педагогів і 7 технічних працівників. Для порівняння, два місяці тому дітей, що заразилися було 134, персоналу - 117. Ми бачимо позитивну динаміку зниження захворюваності ", - зазначила Ольга Деменко.

Вона додала, що у шкіл міста є достатня кількість витратних матеріалів проти поширення коронавірусу. Перед початком навчального року з бюджету міста виділили 1,5 млн грн на закупівлю безконтактних термометрів, дезінфекторів. Також міськраді дали субвенцію в розмірі 16,5 млн грн на покупку для шкіл дезінфекційних засобів. Гроші дали в кінці минулого року і це значить, що в навчальних закладах є потенційний запас на перший квартал.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Чугуєві Харківської області полагодять школу №7. Про це йдеться в Програмі соціального та економічного розвитку Харківської області на 2021, яку під час останньої сесії ухвалили депутати Харківської обласної ради. За нею, у 2021 році передбачено капітальний ремонт частини будівлі Чугуївського загальноосвітньої школи I-III ступенів №7 на площі Матросова, 1 в Чугуєві. Вартість робіт оцінюють у 31 млн грн. Також програма передбачає ремонт кількох шкіл по області. Реконструкція котельні з установкою твердопаливних котлів в комунальному закладі "Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою" Патріот "Харківської обласної ради в смт Есхар. Вартість робіт - 8,16 млн грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися