На Харківщині незаконно переводили мігрантів з Росії: 1,5 тисячі доларів за людину (ФОТО)

На Харківщині чоловіка через свої зв'язки зі злочинцями незаконно перевозили людей з Росії в Україну та навпаки

У Харківській області СБУ затримали трьох жителів, які незаконно перевозили людей з Росії в Україну та у зворотний бік. Про це повідомив начальник пресцентру УСБУ в області Владислав Абдула.

Правоохоронці встановили, що цілий рік зловмисники знаходили людей, які хотіли незаконно перетнути українсько-російський кордон через свої зв'язки серед злочинців. За оперативною інформацією іноземці, які перебувають в країні незаконно, були "клієнтами" фігурантів, злочинних кіл, яких підозрювали в скоєнні злочинів на території України та за кордоном. Такий переклад через кордон коштував 1,5 тисячі доларів за одну людину.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували кілька фактів незаконного переправлення людей через державний кордон України. Зараз вирішується питання про повідомлення трьом учасникам групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Служба безпеки України перевіряє, чи використовувався перекритий канал нелегальної міграції бойовиками т. Н. Л / ДНР.

gb_8FQLQNC-npVBqnpNMD2v_j.jpg

Нагадаємо, в Харківському аеропорту зловили іноземця, який намагався перевезти ліки на 2,2 мільйона. Товар чоловік склав у дві сумки та два рюкзаки. Перед рейсом "Харків - Стамбул" чоловік обрав "зелений коридор". Однак в його речах правоохоронці виявили понад десяти тисяч блістерів з капсулами, а також сотні флаконів з білим порошком. Загальна вартість вантажу склала 63 тисячі євро або 2,2 мільйона гривень.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися