«Ніхто нікому нічого не віддасть»: Терехов розповів, як парк Горького буде віддавати кредит

Терехов розповів, що трапиться з майном Харкова, яке заклали, щоб взяти кредит на парк Горького

У ситуації з боргом по кредиту, який взяли на реконструкцію парку Горького, немає нічого критичного. Про це заявив секретар Харківської міськради Ігор Терехов, 29 січня, на своїй першій пресконференції.

За його словами, кредит отримати було складно, а його сума склала 12,5 мільйона євро та близько 73 мільйонів гривень.

"Кредит виданий і в гривні, і в євро. Коли його брали, курс був близько 11 гривень за євро, сьогодні курс - близько 30. Тобто він виріс фактично в три рази. Але парк бере з відвідувачів гроші в гривні та практично не підвищує ціни. Так, вони ростуть, але не сильно та корелюють з платоспроможністю харків'ян ", - зазначив Терехов.

Він заявив, що і тіло, і відсотки по кредиту парк виплачує за підсумками своєї фінансово-господарської діяльності та міськбюджет підприємству не допомагає. Також він зазначив, що за заставне майно хвилюватися не варто. Зараз ведеться робота з банком, який видав кредит.

"Ніхто нікому нічого не віддасть, ніякі застави ми не втратимо. Матеріали надіслані в експертизу. Пройде експертиза, буде досягнуто мирової угоди. Подивимося можливості з дисконтування цього кредиту. Це робоче питання, яке не варто виїденого яйця", - заявив Терехов.

Нагадаємо, більшу частину суми, яку повинен виплатити Харків, все ще не виплатили. Фактично гасяться тільки відсотки кредиту, а сам кредит залишається непогашеним. Про це заявили активісти з ХАЦ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися