Харків'янам розповіли, як буде проходити ЗНО в 2021 році: Технарям більше не потрібна література

З 2021 року харківським технарям більше не потрібно знати українську літературу для вступу до вищих навчальних закладів

Сьогодні, 5 лютого, харків'янам розповіли про особливості вступу до вищих навчальних закладів у 2021 році. Подробиці повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Чиновник зазначив, що у 2021 році при здачі тестів випускники шкіл можуть вибирати між такими предметами як "українська мова" та "література та українська мова", а також між математика (рівень "стандарт") та математика (профільний рівень). За словами Олександра Сидоренка, таке нововведення обумовлене аналізом роботи за попередні роки, а також зверненнями керівників та викладачів профільних вишів.

"Критерій, яким повинен користуватись абітурієнт, один: вимоги, що прописані у правилах прийому до закладу вищої освіти. Наприклад, на спеціальність "філологія", "журналістика" треба пред’явити сертифікат "українська мова і література", а на такі спеціальності, як "комп’ютерні науки", "електротехніка", достатньо сертифікату з "української мови". Відповідно, тим, хто проходить реєстрацію, потрібно знати про наявність двох тестів", - зазначив Олександр Сидоренко.

При заповненні реєстраційної картки для складання тестів з математики абітурієнт також повинен знати, чи буде цей предмет профільним у виші, куди він вступає, чи йому достатньо буде скласти рівень "стандарт".  Також особливістю цьогорічного проведення ЗНО є те, що воно, як і торік, проходить за карантинних умов (маски, антисептики й т.д.).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися