В Україні скасували авіарейси з Одеси до Харкова та Львова: Держава не виконала обіцянки

Внутрішні авіакомпанії в Україні знову "повертаються" до моделі концентрації всіх рейсів у Києві

Українська авіакомпанія SkyUp скасувала внутрішні рейси з Одеси до Харкова та Львова. Про це повідомили у виданні "Пасажирський транспорт".

Відзначається, що квитки на дані авіарейси можна було купити менш ніж за 1000 гривень, що можна порівняти з ціною квитка на потязі в купейному вагоні. Однак, у 2021 році авіакомпанія не стала продовжувати виконання цих рейсів. Як розповів керівник SkyUp Дмитро Сероухов виданню "Мінтранс", причина цього в невиконанні державою обіцянок скасувати ПДВ і акциз на авіаційне паливо для внутрішніх авіарейсів, щоб допомагати авіакомпаніям в умовах кризи та дати їм можливість знизити ціни на квитки.

"Влітку минулого року, після обіцянок влади скасувати ПДВ на внутрішніх рейсах та акциз на авіапальне, ми запустили програму внутрішніх рейсів. Але обіцянки не були виконані, а наш пасажир не готовий платити за квитки на внутрішні рейси дорожче 500-800 гривень. Зараз ми не можемо собі дозволити дотувати внутрішні рейси "- зазначив Сероухов.

Зараз флот компанії SkyUp складається з 11 порівняно нових літаків класу "Боїнг-737". Але частина з них у 2020 році переобладнали для вантажних перевезень - у зв'язку з падінням обсягів пасажирських перевезень. У планах - продовження "замороженого" у 2020 році лізингу на 12-й літак, замовлення у 2021 році ще 5-7 літаків і замовлення літаків "Боїнг-737-макс" на 2023 рік.

Таким чином, внутрішнє повітряне сполучення в Україні знову "повертається" до моделі концентрації всіх рейсів в Києві. А щоб потрапити, наприклад, з Одеси до Львова чи Харкова - треба буде робити пересадку в одному зі столичних аеропортів.




Сергей

7 лютого 2021, 15:36

В советское прошлое и бытность партии регионов у власти была такая практика: предприятию навязывалась определенная работа (заказ) и срочность исполнения. Вопрос финансирования решался просто- "Вы заходите со своими деньгами, а мы потом отдадим!". Вполне понятно, что сложности с отдачей денег начинались одновременно с началом работ, и не решались далеко после окончания. Похоже новая практика- не совсем забытая старая....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися