У Харкові змінюються умови програми молодіжного кредитування на житло

Для учасників програми молодіжного кредитування змінять умови

Влада хоче укладати договір з 36-річним учасником програми, якщо він простояв в черзі не менше одного року

По Харкову в умовах програми молодіжного житлового кредитування змінять пограничний вік учасників. Про це заявив заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна міськради Михайло Фатєєв, пише СтройОбзор.

Таку пропозицію розглянуть на найближчій сесії Харківської міськради.

"Зараз в програмі можуть брати участь особи віком до 35 років включно. Всі ці роки нам доводилося "висмикувати" з черги тих, кому виповнюється 36 років, і укладати з ними договори, щоб вони не втратили право на придбання житла. Ситуація почала складатися так, що люди стають в чергу в останній момент, за місяць-два до свого 36-річчя. І виходить, що решта чергу просто зупиняється. Тому ми пропонуємо змінити пільгу, і будемо укладати договір з 36-річним учасником програми, якщо він простояв в черзі не менше одного року ", - заявив віцемер.

При цьому нововведення не має відношення до тих, хто вже стоїть в черзі на придбання житла.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові за період жорсткого карантину з березня по травень 2020 року і далі постраждала найбільше торгова нерухомість, далі офісна та промислово-складська. Про це розповів   ряд експертів. Вони відзначають, що 90% торгових об'єктів не відвідувалися споживачами. Власники та орендарі практично припинили там будь-яку діяльність в них. Підприємці зверталися до власників під час карантину з проханнями про перегляд умов плати за приміщення. Багато йшли назустріч і знижували вартість оренди від 20 до 100%. Частина власників залишила такі умови до вересня-грудня цього року. Однак, частина орендарів все-таки закрилася.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися