Силовики проводять перевірку на корупцію в «Харківобленерго»

"Харківобленерго" працює в штатному режимі, попри перевірку

Правоохоронці проводять обшуки в компанії "Харківобленерго". Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківської області.

"Обшуки проводяться на підставі постанов слідчого судді в рамках розслідування кримінального виробництва, відкритого за фактом зловживання службовим становищем службовими особами підприємства та заволодіння коштами АТ" Харківобленерго ", - зазначили правоохоронці.

Відзначається, що силовики перевіряють службові приміщення, юридичні особи приватного права та місця проживання працівників "Харківобленерго". Досудове розслідування відкрили по 3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На підприємстві кажуть, що обленерго працює "в штатному режимі". За словами представника "Харківобленерго" Володимира Скічко, людей всередину не пускають через карантинні обмеження, а не через слідчі дії. Силовики всередині проводять перевірку, нікого не утримують.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, голову Харківського окружного адміністративного суду після отримання хабаря все одно залишили на займаній посаді. Суддя не задовольнила клопотання детектива НАБУ та відмовила в усуненні з посади. Вона так вирішила, бо наведені стороною обвинувачення аргументи були недостатніми для усунення підозрюваного від адміністративної посади голови суду.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися