На Харківщині може закритися один з найстаріших заводів області

Світлична пообіцяла допомогти заводу, який може закритися

Панютинський вагоноремонтний завод зараз переживає важкий період. Про це розповіла голова профкому філії ПВРЗ Валентина Левченко під час зустрічі з Лозовським міським головою Сергієм Зеленським на особистій зустрічі з народним депутатом України Юлією Світличною.

Відзначається, що працівники кидають підприємство та їдуть заробляти в інші країни. У людей більше немає надії, що підприємство запрацює.

"На лютий завод отримав замовлення на будівництво ста вагонів, але фінансування від Укрзалізниці на ці роботи не надходило. Підприємство власними силами, з тих матеріалів, які є в наявності, побудує лише дев'ять вагонів. Ми не можемо самостійно придбати матеріали, оздоровити людей, виплатити премії. Підприємство працює чотири дні на тиждень, деякі цехи перебувають на просте, більш того очікується скорочення ", - зазначила Левченко.

Своєю чергою народний депутат України Юлія Світлична заявила, що разом з міським головою вони будуть відстоювати підприємство.

"Філія "Панютинський вагоноремонтний завод "АТ" Укрзалізниця" - це базове підприємство Лозівський ОТГ з досвідченим штатом, який готовий працювати вдень і вночі, але на жаль немає такої можливості. Зараз залізнична галузь держави переживає важкі часи. Ті реформи, які плануються, можливо і принесуть результат, але поки їх немає. Давайте разом вимагати від Укрзалізниці, щоб підприємство працювало та отримувало своєчасні плани, а працівники гідні виплати. Я знову буду підіймати це питання на обласному та державному рівнях ", - сказала Світлична.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися