У Харківській області щомісяця пропадає від 45 до 60 дітей

Найчастіше йдуть з дому підлітки від 14 до 18 років

У Харківській області за місяць пропадає 45-60 дітей. Однак понад 95% "втікачів" знаходять неподалік від будинку в першу ж добу. Про це в програмі "Інформаційний вечір" на телеканалі Simon розповів старший інспектор ювенальної превенції в Харківській області Юрій Михайлович, передає МГ Об'єктив.

"Найчастіше з дому йдуть діти у віці від 14 до 18 років. Це 4 роки, коли у підлітків виникає найбільше конфліктів з батьками, через що вони і йдуть. Згідно зі статистикою, найбільше дітей пропадає в літню пору. У липні 2020 року в нас було 94 відходу дітей з будинку, в серпні - 90, у вересні - теж 94. У середньому за місяць з дому йде близько 45-60 дітей. Тобто, якщо розділити кількість доглядів, то кожен день в Харківській області пропадає дві дитини. Це категорія "безвісти зниклі". Але навіть за два місяці цього року 98% із загальної кількості безвісти зниклих дітей в області були знайдені "по гарячих слідах" протягом доби. За 2020 рік протягом доби розшукали 97% зниклих дітей. Всього за 2020 й пропадали 1024 дитини. У 2019 - 1120. Іноді пропадає відразу двоє-троє дітей ", - зазначив Михайлович.

Нагадаємо, в Харкові знайшли тіло зниклого хлопчика Антона Логвінова. Хлопця виявили на стику Павлового Поля та Олексіївки. За словами родичів підлітка, він ніколи не тікав з дому та дзвонив матері щогодини. Жінка почала хвилюватися, коли в черговий раз він з нею не зв'язався. Останній раз смартфон показував його місцеперебування у церкві біля Інституту низьких температур. Його знайомі розповіли, що підлітку подобається лазити по покинутим об'єктам. Правоохоронці з'ясували, що хлопець впав з моста. У поліції вважають, що його можливо вбили.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися