«Ситуація перебільшена»: Тимчук про скандал через харчування дітей у Краснограді

"Коментарям" через день вдалося поспілкуватися з главою регіону з приводу скандальної ситуації в Краснограді

У Мережі бурхливо обговорюють перебої з харчуванням в дитячих садах Краснограда. За словами педагогів і батьків, закінчилися всі запаси продуктів, ні молока, ні яєць в заклади не привозили, а минулого тижня закінчився навіть хліб. У Харківській ОДА вважають, що ситуація перебільшена. Про це заявила в бесіді з кореспондентом видання "Коментарі" голова Харківської області Айна Тимчук сьогодні, 23 лютого.

"Ситуація трохи перебільшена в цьому випадку, - заявила нашому виданню Тимчук. - Ця ситуація не поодинока, я впевнена, по всій Україні. Тому що, дійсно, відбувався перехід повноважень від районних державних адміністрацій до об'єднаних територіальних громад. Були зроблені певні запаси. Зрозуміло, що будь-яку подію можна трансформувати при бажанні в будь-яку сторону. В цьому випадку - хтось із батьків. Це людський фактор".

За словами очільниці області, все було проведено без порушень. І було би гірше, каже Тимчук, якби порушили тендерні процедури.

"У грудні тільки ОТГ брали повноваження, в тому числі, освітянські. Зрозуміло, що певні є процедурні моменти. Такі, як створення підрозділу освіти, оголошення конкурсу на керівника, оголошення тендеру, щоби не було питань від правоохоронців. Розуміючи це, освіта області дала вказівку, рекомендації всім. Тим більше, це органи місцевого самоврядування - вони самостійні", - розповіла Тимчук.

Як зазначила глава ХОДА, заздалегідь були зроблені запаси за рахунок фінансів, які залишалися на той момент.

"Процес харчування був організований в школах, - каже Тимчук. - Інша справа, що так, зараз ми вже розбираємося в питанні якості, чому було піднесено саме так. Тому що всі продукти були заготовлені заздалегідь".

Якщо є інформація про "відкати", то потрібно писати заяви в правоохоронні органи, додала глава регіону. Подібних ситуацій в інших районах області, які, за словами Тимчук, були би "роздуті в засобах масової інформації" - немає.

Нагадаємо, що "Коментарі" звернулися до голови Харківської обласної державної адміністрації АйнеТімчук за коментарем з приводу цієї скандальної ситуації ще вчора, 22 лютого . Журналісти хотілося дізнатися, що вона думає з цього приводу і чи варто чекати перевірок, а, може, і звільнень. Так, кореспондент "Коментарів" буквально цілий день - з 12 до 19 годин - намагалася поспілкуватися з главою Харківщини. Спочатку телефон Тимчук мовчав. Пізніше вона взяла трубку, але заявила, що зайнята - "нарада". Нарада, дійсно, могло тривати кілька годин (але не протягом же всього дня). Тимчук пообіцяла зв'язати нашого кореспондента зі своїм заступником. Заступник подзвонив тільки тоді, коли ми знову зателефонували голові ХОДА на мобільний. Він, в свою чергу, знову пообіцяв нас зв'язати з Айною Леонідівною. Але більше на дзвінки та повідомлення ніхто з них не відповідав.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися