На Харківщині підприємці рубають ліс та при цьому звинувачують екологічну інспекцію

У Харківській області лісове господарство завдало понад 3 млн. грн збитку

Екологи Харківської області розповіли про лісове господарство, яке порушує закон, але не визнає свою провину, а саме звинувачує інспекторів. Про це повідомили на сайті Державної екологічної інспекції.

Відзначається, що в березні 2020 року інспектори здійснили позапланову перевірку ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство" по дорученню Прем'єр-Міністра України від 29.01.2020. В ході перевірки виявили порушення на території держлісфонду, які завдали понад 3 млн грн збитку:

проведення рубок головного користування за лісорубним квитком, що виданий після відміни розрахункової лісосіки;

порушення правил пожежної безпеки в лісах України;

здійснення лісових користувань не у відповідності, з метою або вимогами, передбаченими у лісорубних квитках;

порушення вимог Санітарних правил в лісах України під час здійснення рубок лісу;

засмічення території об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення.

І ось проблема в тому, що зараз ДП звертається з позовом до суду про неправильність оформлення Доручення Прем'єр-Міністра України. Юристи підприємства вважають, що це взагалі не документ.

"ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство", скажіть, будь ласка, а завдання Президента України для вас теж просто слова?!?  Ліс – це така система, яка потребує постійної уваги фахівців. Кілька років без догляду можуть завдати шкоди таких масштабів, яку потім доводиться усувати упродовж десятиліть. Інспекція завітала - відповідно до завдань Президента України й на виконання Доручення Прем’єр Міністра України - з перевіркою ведення господарства цих самих фахівців, які повинні берегти ліс, а побачила – пні та сміття", - обурилися екологи.

Нагадаємо, 17 липня 2019 року до Харкова приїхав Президент України Володимир Зеленський. На нараді в Українському науково-дослідному інституті лісового господарства та агролісомеліорації імені Г. М. Висоцького Президент відзначив, що кожен на своєму місці, а особливо керівний склад лісових господарств, повинен відчувати відповідальність за результат своєї роботи. У пріоритеті було питання про збереження лісів в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися