У Харкові активісти вийдуть на Майдан Конституції: Вимагають звільнити екс-главу "Правого сектору"

У Харкові пройде акція "СПРАВЕДЛИВІСТЬ СТЕРНЕНКУ! СВОБОДУ ПОЛІТВ'ЯЗНЯМ!"

У Харкові активісти з "Інфоцентру євро Харків" та "українські студенти за Свободу - Харків" закликають людей, 27 лютого, вийти на Майдан Конституції о 14:00 на акцію. Відповідне звернення з'явилося в Facebook.

Активісти стверджують, що суди та представники влади України вирішили, що вони можуть робити все, що їм заманеться. У тому числі садити того, кого хочуть, нібито без доказів, без аргументів та нібито, фальсифікуючи, справи на рівному місці. Люди вийдуть на Майдан Конституції з вимогою звільнити Антоненко Андрія Ріфмастера, якого звинувачують у вбивстві журналіста Шеремета. А також відпустити колишнього главу одеського осередку "Правого сектору", радикала Сергія Стерненка, якого оголосили винним у справі про напад і викрадення депутата Комінтернівської райради та колишнього керівника райорганізації партії "Батьківщина" Сергія Щербіча та засудили до 7 років позбавлення волі.

"Є ще купа інших справ, які зараз розглядаються в судах за вигаданими правопорушеннями. Та всі ці справи об’єднує одне – їх заведено проти тих, хто захищає Україну: військових, добровольців та волонтерів. Хтось використовує свою владу, аби помститися та покарати тих, хто повстав проти загарбників. Ми вимагаємо перегляду справи Стерненка та припинення справи проти Антоненка, Кузьменко та Дугарь. Ми вимагаємо звільнення політв’язнів. Ми вимагаємо чесного та неупередженого розгляду судових справ", - заявили активісти.

Нагадаємо, на сайті Харківської обладміністрації з'явилося звернення губернатора Айни Тимчук з приводу Дня опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.




Олег

3 березня 2021, 19:25

И посадить тех кто пришёл на митинг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися