У ХОДА розповіли скільки та з яких коштів заплатять постраждалим у пожежі в будинку для літніх людей

Для виділення коштів на матеріальну компенсацію депутати змінили прийняту раніше Програму соціального захисту

Депутати Харківської обласної державної адміністрації затвердили розмір матеріальної компенсації постраждалим у пожежі в будинку для літніх людей в Харкові. Про це повідомила прес-служба ХОДА.

Відповідне рішення було прийняте на позачерговій сесії обласної ради.

"По 10 тисяч гривень із обласного бюджету отримають ті 29 постраждалих у пожежі в січні, які подали заяви в облдержадміністрацію на отримання матеріальної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Оскільки серед постраждалих були не лише мешканці Харкову та області, депутати були змушені вносити зміни до вже затвердженої "Програми соціального захисту населення Харківської області на 2021 - 2025 роки". Поправки були внесені до пунктів, у яких визначається порядок надання адресної допомоги.

"Завдяки цьому ми зможемо виплатити гроші усім постраждалим у надзвичайній ситуації, незалежно від місця їхньої реєстрації", - розповів директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

Загальний розмір суми, яка затверджена для надання матеріальної допомоги в рамках Програми захисту населення Харківської області на 2021 - 2025 роки, складає 55 млн гривень.

Нагадаємо, що 21 січня у нелегальному закладі для літніх людей у Харкові спалахнула пожежа, тоді загинули 15 осіб, 9  людей були травмовані та опинилися у лікарні. "Коментарі" розповідали, що Кабмін завершив розслідування трагедії, та повідомив, що катастрофічним наслідкам сприяв цілий комплекс причин та передумов.



Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися