"Цього року у Харкові повені не буде" - Міськрада

Води у річках не так багато, аби вони затопили населені пункти, а бригади комунальників повністю підготувалися до термінових ліквідацій аварійних підтоплень

У мерії закликали харків'ян не турбуватися через щорічну весняну повінь, адже за прогнозами відповідальних комунальних служб, вона буде слабо вираженою та з незначним підйомом рівня води.

17 березня відбулося засідання Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій був присутній директор КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації" Олександр Докучаєв. Він розповів, що ця зима була нестабільною, погодні процеси постійно змінювалися: холод чергувався з відлигою.

"В цілому нинішня зима була досить теплою з незначною кількістю опадів. За даними на 15 березня, в басейні річки Сіверський Дінець сніговий покрив повністю зійшов, глибина промерзання ґрунту коливається від 30 до 60 см. Більшість річок області звільнилася від льоду. Середня водність на водосховищах області становить 55-100% місячної норми, в результаті чого можна зробити висновок, що повінь буде слабо вираженою з незначним підйомом рівня води", - зазначив директор комунального підприємства.

Під час підготовчого періоду разом з Департаментом будівництва та дорожнього господарства організація розробила план заходів із підготовки гідротехнічних споруд та зливів до весняної повені.

"Робоча комісія обстежила технічний стан гідроспоруд, склала відповідні акти. Проведено огляд русел річок Харків, Лопань, Немишля і Уди для виявлення на них заторів. На всіх гідротехнічних спорудах міста (а це 7 гребель і 4 насосні станції) проведені необхідні планово-попереджувальні ремонти, всі об'єкти в робочому стані", - повідомив Докучаєв.

За словами директора КП, планові роботи з підготовки мереж зливової каналізації завершені. Якщо харків'яни будуть жалітися та повідомляти про підтоплення, на виклики оперативно реагуватимуть мобільні бригади та займатимуться усуненням аварійних ситуацій. Усі спеціалісти та команди бригад оснащені необхідними матеріалами та інструментами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що КП "Харківводоканал" проводить планові ремонтно-відновлювальні роботи та вимкнув воду у чотирьох районах міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися