У міськраді розповіли, що буде з метро та скільки триватимуть канікули під час карантину у Харкові

Незважаючи на рішення регіональної комісії, в.о. мера Харкова дозволив учням закінчити навчальний тиждень в п'ятницю та піти на канікули

Секретар харківської міськради пообіцяв, що Харківське метро закривати не будуть, оскільки це життєво-важливий орган міста. За його словами, попереднє закриття метрополітену було хибним рішенням. Про це він розповів в інтерв'ю харківським ЗМІ.

"Обмеження метро, яке було зроблено свого часу, я вважаю, воно було зроблене неправильно, одразу хочу сказати, другого такого робити не можна. У будь-якому мегаполісі світу метрополітен закривається останнім, а ні в якому разі не першим", - заявив в.о.мера Харкова.

Ігор Терехов стверджує, що влада буде спостерігати за динамікою поширення коронавірусу в області з урахуванням вже наявних карантинних обмежень.

"Це дуже серйозне питання, я знаю, що сьогодні на органах місцевого самоврядування лежить величезна відповідальність. Я готовий брати на себе таку відповідальність. Але я дивитимусь, як буде розвиватися динаміка захворюваності та які обмежувальні заходи слід застосовувати", - наголосив секретар міськради.

Також він прокоментував рішення ХОДА щодо переведення шкіл на дистанційне навчання. Він зазначив, що діти мають довчитися до кінця тижня, а з понеділка піти на канікули.

"Діти навчаються в стандартному режимі, з наступного тижня вони йдуть на канікули, а там будемо дивитися. Я вважаю, що це правильно, тому що не можна просто взяти, ввечері провести засідання комісії, а зранку сказати, що діти не йдуть до школи. А що робити батькам, а що робити дітям? Як переходити на це дистанційне навчання? Має пройти час, не можна спонтанно так робити", - пояснив Терехов.

За його словами, тривалість канікул залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, раніше регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про переведення харківських середніх та вищих навчальних закладів на дистанційне навчання. "Коментарі" повідомляли, що учням молодших класів дозволили продовжити навчання.



Поддубная Любовь

30 березня 2021, 06:36

Так, как поступает Игорь Терехов, я считаю, это очень правильно. Он очень расчётливо это все делает, с уважением и пониманием относится к людям. Спасибо большое.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися