На Харківщині затвердили Стратегію розвитку регіону

Стратегія має стати брендом Харківської області та покращити життя мешканців регіону

Сьогодні, 27 лютого, депутати Харківської обласної ради під час пленарного засідання XХІІІ сесії затвердили семирічну Стратегію розвитку Харківщини та План з її реалізації на найближчі два роки. Про це повідомляє прес-служба облради, передають "Коментарі. Харків".

Стратегію розробляли всією громадою. До її створення долучилися науковці, управлінці, самоврядні органі і ініціативні громадяни. Це своєрідна дорожня карта повного оновлення Харківської області. Реалізовуватимуть її у два етапи: І – 2021-2023 роки, ІІ – 2024-2027 роки.

Стратегія має стати своєрідним брендом Харківщини. Значну увагу в ній приділили проектам із захисту довкілля.  

Фінансувати реалізацію програми планують з декількох джерел. Зокрема, з Державного бюджету України, Державного фонду регіонального розвитку, місцевих бюджетів тощо. Орієнтовний розмір фінансування на  реалізацію протягом 2021 – 2023 років становить 9 275 513,500 тисяч гривень.

Всього визначили п’ять основних цілей Стратегії: забезпечення високої якості життя населення, забезпечення чистого оточуючого середовища, побудова конкурентоспроможної та смарт-спеціалізованої просторової економіки, забезпечення інвестиційно привабливого клімату в регіоні і створення інноваційної та інвестиційної інфраструктури та забезпечення європейського рівня управління та самоврядування в регіоні.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що населення Харківської області скоротилося. Станом на 1 січня 2020 року, за даними Головного управління статистики в області, на Харківщині проживало 2 мільйони 658 тисяч 461 чоловік.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися