Підтримка екслідера одеського "Правого сектору": У центрі Харкова пройшов мітинг (ФОТО)

У Харкові привітали Сергія Стерненка з днем народження

У Харкові, 20 березня, близько 120 осіб зібралися, щоб підтримати екслідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка та привітати його з 26 днем народження. Акцію організували громадські організації "Світанок", "Смарт медіа", "Харківський антикорупційний центр", "Демократична сокира", "ФРІ Харків" та інші, пише "Суспільне".

"Ми вимагаємо від української влади припинити переслідування патріотів, припинити тримати за ґратами тих, хто ні в чому не винен, тих, чия вина сфабрикована за показаннями одну людину. Крім того, ми вимагаємо в українській владі реформи судової системи", - заявив на акції представник "Демократичної сокири" Олександр Веприк.

Активісти запалили фаєри та вимагали свободу політв'язням. Близько 50 осіб вирушила до будівлі Головного управління Національної поліції в Харківській області. Там вони читали вірші Василя Стуса та Василя Симоненка. За даними поліції, порядок на акції забезпечували 60 силовиків біля будівлі Будинку рад та 20 - біля облуправління поліції. Порушень порядку не зафіксовано.

Довідка. 23 лютого одеський суд у справі про викрадення й катування людини призначив екслідеру одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років та 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Увечері перед Офісом президента в столиці та кількох містах України пройшли акції протесту: тисячі людей протестували проти ув'язнення Стерненко.




Елена

22 березня 2021, 08:34

И где взялись в Харькове эти защитники криминального преступника Стервенко? Гнать их надо в камеру к этому бандиту. Харьковчане обращаются к властям города, пора прекратить эти позорные акции и привлечь к ответственности митингующих, что бы они не стращали местное население и не пропагандировали насилие и жестокость. Удивляюсь девушкам присутсвуюшим, нравится это подонок, что нормальных ребят нет?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися