Війна харків'ян з "Новометом": Харків вимагає від держави закрити "Коксохім"

Місцева влада звернулася в останню передбачену законом інстанцію з вимогою заборонити роботу отруйного заводу до усунення усіх недоліків

Секретар Харківської міськради підписав звернення до державної Комісії з питань техногенної та екологічної безпеки (КТЕБ) з вимогою заборонити роботу заводу "Новомет" (колишній "Коксохім"). Про це Ігор Терехов повідомив у своєму каналі Telegram.

У зверненні йдеться про те, що заводу необхідно заборонити діяльність до того моменту, поки на ньому не будуть встановлені сучасні фільтри, які б перешкоджали забрудненню повітря на Харківщині.

"Керівникам та власникам заводу глибоко наплювати на те, що дихати викидами підприємства смертельно небезпечно. Їм наплювати і на власні обіцянки виправити ситуацію. Завод щоденно чорним отруйним димом труїть весь Харків", - обурюється в.о. мера.

За його словами, у заводу був час та можливості для того, аби усунути недоліки та вирішити питання мирним шляхом.

"Замість інтересів Харкову та харків'ян вони обрали гроші, які їм приносить виробництво", - пише Терехов.

Секретар міськради зазначив, що звернення до КТЕБ - це останній крок, передбачений законодавством, адже в усі інші інстранції місцева влада вже зверталася, але від усіх установ, які могли б вплинути на ситуацію, відповіді не було.

"Ми били в усі дзвони, але у відповідь - тиша", - повідомив Терехов.

Тиждень тому харків'яни вийшли на мітинг до будівлі міськради проти забруднення повітря викидами заводу "Новомет". Тоді харківські депутати направили звернення до Президента з закликом розібратися в ситуації та вплинути на керівництво заводу.

"Коментарі" повідомляли, що завод продовжував працювати, незважаючи на постанову суду про заборону його діяльності до моменту усунення недоліків та встановлення очищуючих фільтрів проти забруднення повітря шкідливими викидами виробництва.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися