Левенят з харківського екопарку перевезли до Молдови

Левенят з Харківської області відправили в іноземний зоопарк

У Фельдман Екопарку чотирьох левенят, які народилися менш як рік тому, відправили жити в Кишинівський зоопарк (Молдова) в рамках програми збереження рідкісних видів фауни. Про це розповіли на сайті самого екопарку.

"Торік у наших левів, самця Берта і самки Калі, на світ з'явилися первістки - хлопчик та три дівчинки. Африканських хижаків у нас в експозиції досить, тому ми заздалегідь підшукували для малюків відповідний новий будинок. Пропозиція надійшла від колег з Кишинева - партнерів мультикомплексу по Євроазіатській регіональної асоціації зоопарків та акваріумів (ЕАРАЗА). Як тільки левенята зміцніли, ми стали готувати їх до переїзду і минулого тижня відправили в сонячну Молдову. Впевнені, нашим українським "африканцям" там сподобається ".

Відзначається, що передача тварин пройшла відповідно до концепції відповідального розмноження, прийнятої Всесвітнім відкритому фондом реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR). Також така передача повинна освіжити кров прайдів. Зараз у Фельдман Екопарку живуть 12 африканських левів.

Нагадаємо, в харківському екопарку напередодні Нового року на світ з'явилося одразу 14 шпороносних черепашок. Дані рептилії занесені в Міжнародну Червону книгу та є третіми у світі за величиною. У мультикомплекс шпороносні черепахи успішно розмножуються третій рік поспіль - для України це рекорд, як стверджують фахівці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися