У Харкові вирішили просто продати будівлю 19-го століття, яку реставрують вже кілька років

На площі Фейєрбаха продається старовинна будівля

У Харкові будівлю поштово-телеграфної контори будівлі середини 19-го століття за однойменним провулком виставили на продаж. Про це повідомив СтройОбзор, посилаючись на власне джерело.

"Парадокс в тому, що років 10-15 тому її намагалися відреставрувати, провели певний обсяг робіт (видно на фото) і на цьому кинули. В такому бездиханному вигляді перлина історії Харкова простояла без ладу вказану кількість років (орієнтовно), руйнуючись і обростаючи порослю . Навіть не знаю, чи зможуть її зараз відновити та чи захочуть? Будемо сподіватися на краще ".

Нагадаємо, будівля знаходиться на площі Фейєрбаха та його побудували ще в 1834 році за проєктом архітектора І. Шевцова поштово-телеграфна контора (пл. Фейєрбаха, 15) є самим "літнім" кам'яною будівлею на площі. Двоповерхова будівля в формах російського класицизму замикає перспективу провулка Фейєрбаха. Симетричний фасад обрамляють два ризаліти, прикрашені декоративними портиками зі спареними пілястрами іонічного ордера і трикутний фронтон. Середня частина фасаду розчленована на всю висоту каннелюрованними пілястрами того ж ордера. На вході знаходиться одноповерховий тамбур з округленими кутами, лінію яких повторює зовнішні сходи. Над тамбуром на ризалітах влаштовані балкони.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися