З Харкова на Київ хочуть побудувати високошвидкісну залізницю: за справу беруться корейці

Корейська національна залізнична компанія береться за амбітний проєкт в Україні

Представники Міністерства інфраструктури підписало угоду про будівництво нових швидкісних залізниць з Корейської національною залізничною компанією. Про це на своїй станиці в Facebook заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Один з найамбітніших інфраструктурних проєктів – реалізація високошвидкісних залізничних перевезень. Так, про це говорять кілька останніх років як про міфічну історію. Але зараз вже маємо офіційні підписані домовленості з Корейською національною залізницею, які передбачають грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні. Нам потрібні швидкості 21 століття (а зараз ми говоримо про 250 км/год і більше) та інтеграція із залізницями країн ЄС. Загалом мова йде про 4 ділянки, протяжністю майже 2 тисячі кілометрів нової залізничної колії в Україні", - сказав Криклій.

Чиновник анонсував наступні швидкісні маршрути:

Київ - Львів - Державний кордон;

Київ - Одеса;

Київ - Харків;

Київ - Дніпро - Запоріжжя.

Нагадаємо, в Харкові будівлю поштово-телеграфної контори будівлі середини 19-го століття за однойменним провулком виставили на продаж. Будівля знаходиться на площі Фейєрбаха та його побудували ще в 1834 році за проєктом архітектора І. Шевцова поштово-телеграфна контора (пл. Фейєрбаха, 15) є "наймолодшим" кам'яною будівлею на площі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися