"Без тесту - неможна": у Харкові пасажирів з Єгипту не випускають з аеропорту

Соціальне дистанціювання не дотримується - все заради реєстрації на примусову самоізоляцію через додаток на смартфоні "Вдома"

Пасажири рейсу PQ 9475 "Шарм-Ель-Шейх - Харків", який прибув в Україну о 12.30 вимушені залишатися в аеропорту. Величезний натовп і жодного соціального дистанціювання - відповідне відео зняли пасажири, і розмістили у каналі Харьков Now.

Українці масово перебувають у зоні прильоту та намагаються терміново встановити на смартфони застосунок "Вдома". Завдяки ньому вони зможуть зареєструватися на примусову 14-тиденну ізоляцію і після цього покинути аеропорт.

У соцмережах користувачі кажуть, що тим пасажирам, які відмовляються реєструватися на примусову самоізоляцію через застосунок у смартфоні, пропонують примусову обсервацію в одному зі спеціально виділених пансіонатів під Харковом.

Такі нововведення почали діяти через постанову Кабміну від 22 березня, у які йдеться про те, що всі українці, які прибувають з-за кордону, повинні мати негативний тест-ПЛР на коронавірус, зроблений не раніше як за 48 годин до перетину кордону.

"Українцям, які не здали тест, треба пройти примусову 14-денну самоізоляцію за застосунком "Вдома". Щоб завершити її достроково, можна зробити ПЛР-тест в акредитованих установах: після отримання негативного результату обмеження буде знято. Дітям до 12 років проходити самоізоляцію не потрібно", - повідомляють у прес-службі аеропорту.

Колапс у аеропорті трапився через те, що постанова скасувала розділення, завдяки якому раніше самоізоляція була необхідна лише для тих пасажирів, які поверталися з країн "червоної" зони. Тепер ці вимоги поширюються на всі країни.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харківщина готується до локдауну. В області за добу зареєстрували майже тисячу нових випадків та 20 нових смертей від коронавірусу та викликаних ним ускладнень.



Джерело: https://t.me/kharkov_now

Крысолов

25 березня 2021, 16:04

Медицинский фашизм. Все мерзавцы разделят судьбу Рудольфа Гесса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися