У Харкові "Коксохім" подав до суду на Держекоінспекцію

Коксохім не збирається припиняти свою діяльність

У Харкові, 18 березня, товариство з обмеженою можливістю "Коксовий завод"Новомет" подало в суд на Державну екологічну інспекцію. "Коксохім"вимагає визнати незаконною вересневу позапланову перевірку інспекторів та скасувати розпорядження. Про це повідомили kharkivtoday, посилаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Нагадаємо, 24 березня, директору "Коксохіму" повідомили про підозру. Відзначається, що більше пів року підприємство грубо порушувало екологічні норми: здійснювало наднормативні викиди забруднювальних речовин в повітря без відповідного дозволу.

До цього ще у вересні 2020 року Держекоінспекція перевірила "Коксохім" та виписала всього 272 гривні штрафу. Однак в кінці вересня Держекоінспекція заявила, що подала на "Коксохім" до суду, просить стягнути понад три мільйони гривень штрафу і заборонити його роботу. Ймовірно, "Коксохім" вимагає скасувати саме ці рішення.

На останній позов прокуратури суд залишив його без розгляду та повернув заяву назад прокурору для усунення недоліків. "Так, прикладена прокурором до позовної заяви висновок експертів від 24.02.2021 №16395 / 21074 / 2615-2622 / 2623/2630 не придатне до читання, а саме: має розмитий і нечіткий текст, частина якого взагалі не придатна для читання", - написали в постанові суду.

Позов був поданий на підставі того, що, попри рішення суду, яке було винесено ще в грудні, завод продовжував свою роботу. Хоча в рішенні було чітко сказано, що він повинен зупинити свою діяльність до отримання дозволу на викиди, "Новомет" подав апеляцію і продовжив працювати.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися