Ще один відомий харківський діяч пішов з життя від коронавірусу

Ексдиректор історичного музею помер від COVID-19

Внаслідок ускладнень від коронавірусу пішов з життя колишній директор Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова Анатолій Янковський. Про це повідомили на сайті музею.

tLLC7Q8kUJDoLES8LWPo5FACf.jpg

Анатолій Янковсій очолював Харківський історичний музей з 1998 по 2003 роки. Це був складний період, коли музей був змушений переїхати з двох будівель в приміщення колишнього ломбарду на вул. Університетській, де знаходиться досі.

"Навіть у такий непростий час Анатолій Андрійович активно розвивав наш заклад та сприяв його популяризації. За його керівництвом музей почав організовувати виїзні виставки, брати участь у фестивалях та відроджувати свої традиції. З 2005 р. колишній керівник музею неодноразово брав участь у журі конкурсних програм новостворенного Всеукраїнського музейного фестивалю, що проходив у Дніпрі на базі історичного музею. Протягом останніх років керував відділом мультимедійних засобів навчання Харківського національного університету радіоелектроніки. Колектив Харківського історичного музею сумує та висловлює ширі співчуття рідним, близьким та колегам Анатолія Андрійовича.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 березня, стало відомо, що від коронавірусу помер власник заправок Marshal та почесний житель Чугуєва Олександр Зачепило. Відзначається, що 55-річний бізнесмен Олександр Зачепило помер в Києві, у чоловіка були вражені 80% легких.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися