Під Харковом нарешті врятували собачку: Тиждень сиділа на крижині (ФОТО)

Врятованій під Харковом собачці будуть шукати нову сім'ю

У Печенігах волонтери нарешті врятували собаку Емму, яка кілька днів просиділа на льоду Печенізького водосховища. Про це повідомили в харківській службі порятунку тварин.

Відзначається, що врятувати собачку намагалися 4 дні. Сама ж вона перебувала на льоду вже тиждень, та кожен день був для неї ризиком провалитися під воду. Рятували її шість осіб.

"Кожного дня з нами виїжджав на місце Віктор, місцевий житель. А сьогодні до нас приєднався працівник сусідньої бази Олексій зі своєю моторним човном, та Олександр - фахівець з підводного плавання зі спорядженням. За допомогою моторного човна нам вдалося "відрізати" крижину з собакою від основної частини водоймища. Але у собаки була як і раніше велика площа для пересування. Щоб не дати їй можливості вислизнути, почали звужувати радіус крижини. Собака злякалася і від безвиході перший раз пірнула в воду. Побачивши, що ми наближаємося, повернулася на маленьку крижину і побігла в очерет. Тут пішов в наступ дайвер Олександр. Він дістався до очерету та зумів з води схопити собаку. Через пару хвилин перелякана, мокра Емма (так ми її назвали) сиділа в човні та бігти вже було нікуди", - написали волонтери.

Емму забрали до Харкова під спостереження. Відзначається, що вона поки не довіряє людям, а буде адаптуватися на домашній перетримці. Після адаптації собачці будуть шукати сім'ю.

Нагадаємо, 24 березня, на березі річки "Оскіл" 62-річний чоловік зі своїм 15-річним онуком вигулювали собаку. Під час прогулянки тварина провалилася під лід. Спочатку чоловік намагався її врятувати, але провалився за нею. Тоді неповнолітній онук став допомагати дідусеві та також пішов під лід. Згодом чоловік зміг вибратися на берег річки, а хлопець загинув.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися