Головлікар харківської лікарні загинув від наслідків спричинених коронавірусом

Коронавірус посилив стан Бориса Менкуса, який жив з цукровим діабетом

У Харкові, 4 квітня, помер головний лікар міської багатопрофільної лікарні №18 Борис Менкус після тривалої хвороби. Про це повідомили в пресслужбі ХОДА.

"Борис Володимирович Менкус народився 28 листопада 1951 на Полтавщині. Після служби в лавах радянської армії вступив до Харківського медичного інституту. По закінченню ВНЗ в 1978 році почав працювати в міській лікарні №18 спочатку лікарем-хірургом, а вже з 1979 по 2005 рік обіймав посаду начмеда. З 2005 року був головним лікарем медичного закладу. У жовтні 2020 Борис Володимирович тяжко захворів коронавірусів, який загострив його хронічні захворювання, в першу чергу - цукровий діабет, від чого 4 квітня він помер. У Бориса Менкуса залишилася сім'я, двоє синів, молодший з яких пішов по стопах батька та зараз вчиться в Харківському національному медичному університеті. Харків'яни та вся медична громадськість сумують про втрату великого професіонала і чудову людину. Пам'ять про таких людей назавжди залишається в вдячних серцях тисяч пацієнтів, послідовників та колег", - висловили співчуття виконавчий комітет, а також уся медична спільнота міста.

Нагадаємо, в Чугуєві, 21 березня, попрощалися з власником АЗС "Marshal" та почесним громадянином Чугуївського району Олександром Зачепило, який помер від COVID-19.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися