Харків'янам розповіли, коли нарешті з'явиться станція метро "Одеська"

Харків'янам розповіли, коли нарешті збудують метро на Одеську

У Харкові до 2025 року планують завершити будівництво Олексіївської лінії метро в сторону аеропорту. Про це на форумі "Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст" розповів заступник міністра фінансів України Олександр Кава, кореспонденту МГ "Об'єктив".

За словами чиновника зараз вже ведеться підготовка тендерної процедури. До будівельних робіт планують приступити у 2022 році та  закінчити думаю до 2025 року За словами Кави це "цілком реальний термін для виконання".

Заступник міністра уточнив, що загальна сума робіт складає 320 мільйонів євро. З них 160 мільйонів надав Європейський банк реконструкції та розвитку, ще 160 мільйонів євро - Європейський інвестиційний банк.

Нагадаємо, приступити до будівництва двох станцій "Державінська" та "Одеська" планували ще у 2020 році. Однак через коронавірус та локдаун все перенеслося. Зараз вже визначили організацію, яка буде вести будівельний нагляд та разом з метрополітеном готувати та проводити тендер безпосередньо на будівництво підземки. Проєкт реалізується через кредитні кошти ЄБРР (160 млн євро) та ЄІБ (160 млн євро). Нові вагони для метро Харків закупить в Китаї. Станція "Державінська" буде розташована на проспекті Гагаріна, близько перетину з вулицею Державінськой. Це буде станція мілкого закладення, колонного типу. Станція "Одеська" буде знаходитися на проспекті Гагаріна, в районі перетину з вулицею Одеської та проспектом Героїв Сталінграда.




Жора

9 квітня 2021, 17:59

Живы будем не помрем.. Если соросята своим управлением нам не нанесут непоправимого вреда и не укоротят нам жизнь.

Артем С

9 квітня 2021, 16:41

Я припоминаю, что построить обещали к 22 году...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися